ЕКСКЛУЗИВНО : ПОЧИНА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА ДАРИНА ОГНЯНОВА, ВАКСИНИРАНА С ПФАЙЗЕР !

0
612

Старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е починала вчера от КОВИД – 19 , съобщиха от лечебното заведение, като изказаха съболезнования на семейството й.

Дарина Огнянова се е заразила с коронавируса, въпреки че е била имунизирана.

Тя сама пожела да даде пример, като на 11 февруари обяви, че й е поставена втора доза ваксина на “Пфайзер/Бионтех”.

МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА ДАРИНА ОГНЯНОВА

От медицинска гледна точка трагедията на Дарина Огнянова би могла да даде важна информация – тя е избрала да се имунизира, макар да е имала автоимунно заболяване – множествена склероза и склеодермия, както и болест на Хашимото, Синдром на Рейно и пулмофиброза. До решението стига, след като се съветва с лекуващия я ревматолог и неговото мнение е, че ваксината е безопасна за нея. Както и поради факта, че всеки ден се среща с пациенти, които може да са носители на вируса – отделението, където работи, е определено за триаж. След първата доза Огнянова чувства само лека отпадналост, но поне на този етап няма оповестена информация какво се е случило след втората.

От Регионалната здравна инспекция засега отказват коментар за случилото се, като обясняват, че в имунизационния кабинет, където е поставена ваксината – този в Областната болница, би трябвало да знаят дали тя е предизвикала нежелани реакции. Засега от лечебното заведение не са съобщили дали медсестрата е имала такива.

Хората от екипа на болницата са потресени от загубата на колежката си. Вчера, часове след смъртта й, те отдадоха последна почит към паметта й в Деня на здравето, когато с вой на сирени и минута мълчание отдадоха дължимото уважение на всички медици, станали жертва на коронавируса.

ИЗТОЧНИК : e-zdravey.com

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.


Какво желаете от НП Истината и само истината ?

Предложете вашият отговор

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук