ЕКСКЛУЗИВНО : ЩАТА АРИЗОНА СКОЧИ НА БАЙДЪН : ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ Е КРАЛ ДА ИЗДАВА ЗАПОВЕДИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ !

0
311

Прокуратурата на Аризона поиска от федералния съд да обяви за противоконституционен новият план на президента на САЩ за разширяване на задължителните ваксинации. Това се посочва в изявление, публикувано във вторник от прокуратурата на щата.

„Прокуратурата на щата иска от окръжния съд в Аризона да обяви ваксинацията и мерките за тестване на коронавируса на администрацията, обявени от Джо Байдън за противоконституционни и да върне правото на вземане на здравни решения на самите граждани, както би трябвало“, се казва в изявлението, цитирано от БГНЕС.

Както посочи главният прокурор на Аризона Марк Бърнович, „президентът не е крал, който може да взема решения неконтролируемо“. „Дори Джордж III не би могъл да мечтае да приложи такива мащабни мерки с кралските си укази“, се казва в изявлението. Аризона стана първият щат, декларирала намерението си да оспори тези мерки в съда.

На 9 септември Байдън обяви намерението си да задължи ръководителите на компании да изискват служителите им да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус. Той добави, че Министерството на труда разработва аварийни разпоредби, които изискват от работодателите с повече от 100 служители да гарантират, че техните работници са напълно ваксинирани или са показали отрицателен тест за COVID-19 поне веднъж седмично. Байдън също обяви задължителни ваксинации за всички служители на федералното правителство.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 9

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.


Какво желаете от НП Истината и само истината ?

Предложете вашият отговор

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук