Чай от борови иглички: Заредете тялото си с този необичаен убиец на рака

0
138

За здравословен тоник за цялостно здраве пийте чай от борови иглички !

(NaturalNews) Макар използван от коренното население на Америка векове наред, чаят от борови иглички не е добре познат на обществото днес. Но човек със сигурност си струва да се запознае с тази неконвенционална топла напитка, ако иска да се радва на по-ясен ум, да победи инфекциозните заболявания и да отблъсква рака. Интересното е, че боровите иглички съдържат няколко пъти повече витамин С от прясно изстискания портокалов сок и са били използвани от първите заселници в Северна Америка за предпазване от скорбут – заболяване, свързвано с недостиг на витамин С. Поради високата концентрация на антиоксиданти в тях, боровите иглички са признати също така за мощен имуностимулатор от учените изследователи.

Лечебни свойства

Маслото в боровите иглички, също като това, съдържащо се в евкалипта, предпазва от редица здравословни проблеми и вредни организми. Д-р Едуард Ф. Груп III, основател на сайта Global Healing Center, изброява следните ползи:

 • Укрепват имунитета
 • Облекчават бронхиални и синусови инфекции
 • Дезинфекцират плесени, гъбични спори и Ешерихия коли
 • Предпазват от простудни заболявания и грип
 • Неутрализират свободните радикали
 • Пазят от мускулна дегенерация, очни заболявания и заболявания на нервната система
 • Полезни са в лечението на екзема, гъбички по пръстите на краката, псориазис, акне и циреи

Освен това, сайтът Rural Survival добавя, че борът е добър източник на витамин А и помага за подобряването на умствената яснота, а от друга страна Дъг Уолас отбелязва в статията „Поредния убиец на рака? Боровите иглички”, че растението лекува склероза, алергии, камъни в бъбреците, хипертония, затлъстяване, депресия и тумори.

Всъщност, изследване, публикувано в списанието Nutrition and Cancer открива, че боровите иглички показват „силнo антиоксидантно, антимутагенно и антипролиферативно действие върху раковите клетки, както и противотуморно действие ин виво, и сочи тяхната вероятна полза за превенцията на рака”.

Боровите иглички са изключителен източник на проантоцианидин, съединение, проявяващо мощни антиоксидантни характеристики.

Как (безопасно) да си правим чай от борови иглички

Първата – и най-важна – стъпка за приготвянето на укрепващ здравето чай от борови иглички е откриването на безопасни видове бор. Белият бор се приема за далеч най-добрият избор. Така че откъснете шепа иглички с ярко зелен цвят. Набавяйте си борови иглички единствено от дървета, които не са пръскани и растат доста далеч от пътища и магистрали. Махнете кафявата обвивка в горния край на игличките и ги нарежете на едро. Сложете ги в топлоустойчив съд и налейте вряла вода. Захлупете и оставете да се запарват 10 минути. Прецедете, подсладете на вкус и изпийте веднага.

Отровни вечнозелени растения

НЕ берете от следните дървета, понеже игличките са токсични:

 • Пинус пондероса (Pinus ponderosa известен още с имената Blackjack, Western Yellow, Yellow и Bull Pine),
 • Пинус конторта (Pinus contorta var. latifolia – Lodgepole or Shore Pine),
 • Хвойна – Juniperus communis,
 • Кипарис Монтерей,
 • Обикновен тис,
 • Норфолкски бор (Araucaria heterophylla) и
 • Австралийски бор.

И още едно предупреждение: Бременните илипланиращите да забременеят НЕ трябва да пият чай от борови иглички поради риск от аборт.

Каролан Райт

Какво желаете от НП Истината и само истината ?

Предложете вашият отговор

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук